Održana prva dva kola Premijer lige BiH u lovu ribe udicom na plovak za osobe sa invaliditetom

U dane vikenda, 18. i 19. juna 2022. godine, na jezeru Trn u Laktašima, održana su prva dva kola Premijer lige BiH u lovu ribe udicom na plovak za kategoriju invalida.

Prisutno je bilo 13 takmičara, a službene osobe na takmičenju su bile Aleksić Senka – delegat, Grujić Nikolina – vrhovni sudija, i Jamaković Šukrija – komesar lige.

Dva dana takmičenja – dva dana iznenađenja, i nakon što je sudijski zvižduk označio kraj, vaga je bila neumoljiva.

Program za obradu rezultata sve to kad je posložio, poredak je u konačnici iznenađujući. Iznenađujući u smislu da je novajlija u ovoj kategoriji od ove godine, Nijaz Noćajević, nakon dva dana na visokom trećem mjestu.

No ne treba zaboraviti ni ostale, pogotovo Mehičić Mustafu koji je sa ulovom amura od preko 4 kilograma popravio svoj rezultat od prvog dana.

žČestitke svim takmičarima, zahvala predstavnicima domaćina SRD “Vrbas” Laktaši, te službenim osobama na takmičenju na profesionalno i korektno odrađenom poslu. Više sreće u avgustu na jezeru Modrac.

Bistro!

Filed in: Obavještenja

You might like:

Konkurs za izbor domaćina takmičarskih staza za ribolovna takmičenja SRS F BiH u sezoni 2024. Konkurs za izbor domaćina takmičarskih staza za ribolovna takmičenja SRS F BiH u sezoni 2024.
Rijeka Bosna: Održana posljednja dva kola Premijer Feeder lige SRS BiH Rijeka Bosna: Održana posljednja dva kola Premijer Feeder lige SRS BiH
Jezero Modrac: Održan KUP BiH u disciplini lov ribe sa hranilicom “FEEDER” Jezero Modrac: Održan KUP BiH u disciplini lov ribe sa hranilicom “FEEDER”
Održana završna dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju Održana završna dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju
© 0498 Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.