Održan Kup Jadransko-podunavskih zemalja u Spinu na rijeci Željeznici

Od 29.06.-02.07.2023. godine, na rijeci Željeznici u Istočnom Sarajevu, održan je SPIN KUP Jadransko-podunavskih zemalja na kojem je učestvovalo 18 ekipa i to 3 ekipe iz Bugarske, 3 ekipe iz Češke, 2 ekipe iz Srbije, 2 ekipe iz Hrvatske, 2 ekipe iz S. Makedonije, 1 ekipa iz Slovenije, 1 ekipa iz Slovačke i 4 ekipe iz Bosne i Hercegovine.

Poslije dva dan ribolava najuspješniji su bile ekipe iz Bugarske koje su osvojile prvo i drugo mjesto, dok je ekipa Hrvatske 2 osvojila treće mjesto koje je izmaklo za pola sektorskog plasmana ekipi iz Širokog Brijega koja je ujedno i nabolje plasirana naša ekipa na petom mjesto.

U pojedinačnim rezultatima opet su Bugari bili najuspješniji osvojivši prva dva mjesta od kojih je najmlađi učesnik sa sedamnaest godina bio prvak KUP-a Kristian Blizashki sa ukupno ulovljenih 58 riba, dok je treće mjesto zauzeo naš takmičar iz Breze Almedin Omerhodžić sa najviše ulovljenih 70 riba.

Mora se svakako pohvaliti domaćin SRD Željeznica na dobro pripremljenoj stazi kao i dobro  pripremljenim startnim sudijama koji su uspjeli za dva dana izdati takmičarima 1098 kupona za isto toliko ulovljenih riba.

Takođe nije bilo niti jedne  primjedbe na cijelokupnu organizaciju takmičenja od strane takmičara.

Takmičenje sproveli delegat Vidan Jevtić, sekretar Biljana Petrović, glavni sudija Željko Marković, sektorske sudije Zijad Sinanović, Milan Jagar i Mugdim Pešto.

MARKOVIĆ ŽELJKO

PREUZIMANJE DNEVNIKA TAKMIČENJA:

Filed in: Obavještenja

You might like:

Poziv za učešće u SPIN ligi SRS BiH za 2024. godinu Poziv za učešće u SPIN ligi SRS BiH za 2024. godinu
Bilten 21. Svjetskog prvenstva u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale – rijeka Lepenica, Kiseljak Bilten 21. Svjetskog prvenstva u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale – rijeka Lepenica, Kiseljak
Bilten Takmičarske komisije SRS BiH za 2023. godinu Bilten Takmičarske komisije SRS BiH za 2023. godinu
Konkurs za izbor domaćina (suorganizatora) i takmičarskih staza za takmičenja SRS BiH u 2024. godini Konkurs za izbor domaćina (suorganizatora) i takmičarskih staza za takmičenja SRS BiH u 2024. godini
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.