Na Ramskom jezeru održano Prvenstvo Federacije BiH u lovu šarana i amura

14066450_1795243267377454_8009031210184305543_oNa Ramskom jezeru je od 19. do 21. avgusta 2016. godine održano Prvenstvo SRS Federacije BiH u disciplini Lov šarana i amura. Za takmičenje se prijavilo 9 ekipa od kojih su 3 ekipe iz opravdanih ili neopravdanih razloga odustale.

Nastupilo je 6 ekipa i to:

  1. SRTD „RAMSKE VODE“ – PROZOR-RAMA;
  2. SRD „KLEN“ BANOVIĆI;
  3. SRD „BUSOVAČA 1“ BUSOVAČA;
  4. SRD „BUSOVAČA 2“ BUSOVAČA;
  5. SRD „DRIJENČA“ GRAČANICA;
  6. SRD „KISELJAK“ KISELJAK.

Vrijeme je bilo idealno, a i riba je dobro grizla što potvrđuje podatak da je ukupan ulov šarana na stazi iznosio 83 kg i 270 gr. Domaćin se potrudio da sve prođe u najboljem redu i na najbolji način je ugostio sve prisutne.

Ekipni Prvak Federacije u 2016. godini je ekipa SRD „Busovača 1“ iz Busovače sa ulovom od 36 kg i 330 gr ribe. Drugo mjesto je pripalo ekipi SRD „Busovača 2“ , a trećeplasirana ekipa je SRD „Kiseljak“ iz Kiseljaka.

Sudijski kadar u sastavu Zijad Sinanović – vrhovni sudija, Samir Grebović – delegat i Adnan Doglod – komesar/sekretar su svoj dio poslao odradili dobro, a to se može zaključiti po tome što niko od učesnika nije imao primjedbi na suđenje.

Takmičenje je prošlo u veoma dobroj i drugarskoj atmosferi i bez ikakvih problema.

Najuspješnijim ekipama su uručena priznanja u ugostiteljskom objektu koji se nalazi uz samo jezero u kojem je organizovan i zajednički ručak i druženje.

Čestitamo nagrađenim, a čestitke i svim učesnicima na korektnom i sportskom ponašanju.

Sudijski kadar se ovim putem zahvaljuje upravi SRTD „Ramske vode“ Prozor – Rama na gostoprimstvu i velikoj pomoći oko organizacije takmičenja.

B I S T R O !

KOMESAR/SEKRETAR PRVENSTVA, ADNAN DOGLOD

Filed in: Iz SRS FBiH

You might like:

Konkurs za izbor domaćina takmičarskih staza za ribolovna takmičenja SRS F BiH u sezoni 2024. Konkurs za izbor domaćina takmičarskih staza za ribolovna takmičenja SRS F BiH u sezoni 2024.
Rijeka Bosna: Održana posljednja dva kola Premijer Feeder lige SRS BiH Rijeka Bosna: Održana posljednja dva kola Premijer Feeder lige SRS BiH
Jezero Modrac: Održan KUP BiH u disciplini lov ribe sa hranilicom “FEEDER” Jezero Modrac: Održan KUP BiH u disciplini lov ribe sa hranilicom “FEEDER”
Održana završna dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju Održana završna dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju
© 8871 Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.