Konjic: Završen 13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju

Završen 13.  KUP Jadransko-podunavskih zemalja  u mušičarenju, Bosna i Hercegovina, rijeka Neretva, Konjic-Glavatičevo – 09-11.06.2023. godine

13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju otvorio je Danijel Kobačić, predsjednik SRS BiH, poželjevši dobrodošlicu svim učesnicima, dobar ulov, Fair play igru i da najbolji pobijede. Iste želje uputili su i gradonačelnik grada Konjica, Osman Ćatić, predsjednik Skupštine UG OSR „Konjic“, Hrabren Kapić, te predsjednik RAJP-a, Đorđe Klepić.

Na KUP JPZ u mušičarenju BiH prijavljeno je 19 ekipa ali jedna ekipa Makedonije nije uspjela stići iz opravdanih razloga. Pored četiri ekipe domaćina BiH, još četrnaest ekipa  stiglo je  iz svih država regiona, Hrvatske (3), Srbije (4), Slovenije (3), Makedonije (1) i Crne Gore (3).

Vremenski uslovi nisu išli na ruku takmičarima jer je  visok vodostaj rijeke nagovještavao da će to biti težak ribolov i za one najiskusnije u mušičarenju, što se i obistinilo.

Nakon prve i druge sesije pobjednik je bio neizvjesan, i bolji ulov u trećoj sesiji odredio je  pobjednike i u ekipnoj i u pojedinačnoj konkurenciji.

U ekipnoj konkurenciji najbolja je bila ekipa SRD „Banja Luka 1“ iz Banja Luke, Bosna i Hercegovina, drugo mjesto zauzela je ekipa SRK „Kolašin“  iz Crne Gore, a trećeplasirana je ekipa RD „Bled“ iz Slovenije.

U pojedinačnoj konkurenciju pobjedu je odnio Matijaž Tirović iz ekipe RD  „Bled“, Slovenija. Drugoplasirani u pojedinačnoj konkurenciji je bio Saša Jeremić iz ekipe SRD „Banja Luka 1“, BiH, dok je treće mesto osvojio Tomislav Praštalo ekipa SRD „Banja Luka 2“, BiH.

Priznanja i pehare najboljim uručili su Hrabren Kapić,  i Đorđe Klepić, koji je i zatvorio takmičenje.

13. Kup JPZ u mušičarenju protekao je bez primjedbi, a ulovljeno je ukupno 359 riba.

Čestitke najboljim, BISTRO.

Sekretar takmičenja: Ernisa-Erna Kardaš

PREUZIMANJE – GENERALNI PLASMAN 13. JPK KONJIC – GLAVATIČEVO, EKIPNO

PREUZIMANJE – GENERALNI PLASMAN 13. JPK KONJIC – GLAVATIČEVO, POJEDINAČNO

 

Filed in: Obavještenja

You might like:

Poziv za učešće u SPIN ligi SRS BiH za 2024. godinu Poziv za učešće u SPIN ligi SRS BiH za 2024. godinu
Bilten 21. Svjetskog prvenstva u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale – rijeka Lepenica, Kiseljak Bilten 21. Svjetskog prvenstva u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale – rijeka Lepenica, Kiseljak
Bilten Takmičarske komisije SRS BiH za 2023. godinu Bilten Takmičarske komisije SRS BiH za 2023. godinu
Konkurs za izbor domaćina (suorganizatora) i takmičarskih staza za takmičenja SRS BiH u 2024. godini Konkurs za izbor domaćina (suorganizatora) i takmičarskih staza za takmičenja SRS BiH u 2024. godini
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.