Sretan Uskrs i Hristos Vaskrse

 

Svim pripadnicima PRAVOSLAVNE I KATOLIČKE vjeroispovjesti želimo sretan nastupajući Vaskrs i Uskrs!

Sportsko ribolovni savez BIH.

DRUGO KOLO PREMIJER SPIN LIGE BIH KLJUČ - SANICA

Dana 27.04.2014 (nedjelja) kod domaćina SRD-"Ključ" iz Ključa, na rijeci Sanici, održat će se drugo kolo Premijer spin lige BiH.
 Takmičenje će se provesti po ustaljenoj satnici, a okupljanje takmičara je u Sanici "Kod Paje", do 07,30 sati, gdje će se obaviti prijave i izvlačenja za provođenje takmičenja.
Takmičari koji dolaze dan ranije mogu se najaviti domaćinu radi rezerviranja smještaja a samo takmičenje će provesti glavni sudac Ivica Tomičić iz Busovače.
Staza će biti poribljena potočnom pastrvom a boduju se svi predatori-grabljivice.

Svima uspješne rezultate na ovoj lijepoj rijeci i stazi.

 

Saopštenje za javnost - održan sastanak sa predsjednicima komisija

Predsjednik Izvršnog komiteta sa predsjednicima komisija za organizaciju Svjetskog prvenstva u Fly-Fishing- u, 2015. godine, čiji će domaćin biti grad Jajce, posjetili su općine Donji Vakuf i Jajce i opštinu Šipovo i sastali se sa Načelnicima ovih općina/opština i predsjednicima ribolovnih društava u općinama/opštinama. Razgovaralo se o aktivnostima na organizaciji 35. Svjetskog prvenstva, a ovo je bila prilika i da se posjete takmičarske staze na rijeci Vrbas, Plivi i Plivskom jezeru.

Đorđe Klepić predsjednik SRS BiH, Indir Melić, dopredsjednik SRS BiH, Zdravko Ostojić predsjednik finansijske komisije, Milovan Živković i Denijel Selimović članovi komisija najavili su niz aktivnosti za ovu godinu. Na prvom mjestu je priprema takmičarskih staza koje će u junu posjetiti članovi inspekcije FIPS-MOUCHE federacije.

U toku su aktivnosti na obezbjeđenju smještajnih kapaciteta za učesnike prvenstva i pokretanju zasebne WEB stranice 35. Svjetskog prvenstva u Fly-Fishing - u 2015. godine. Na čelu Organizacionog odbora Prvenstva je predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Prvenstvo će okupiti više od 350 takmičara iz više od trideset zemalja svijeta i odvijaće se u pet općina i dva entiteta, na stazama rijeka Vrbas, Pliva, Sana i Sanica, te Plivskom jezeru.

Ovo prvenstvo poslaće svijetu pozitivnu sliku o nama i našoj zemlji, našim ljepotama i jedinstvu, jer gradovi domaćini na neki način čine Bosnu u malom.

Ove godine 34. Svjetsko prvenstvo održava se u Češkoj gdje će naši reprezentativci biti ambasadori narednog, 35. svjetskog prvenstva čiji domaćin je naša zemlja.

                                         Predsjednik komisije za Marketing       

Dijana Duzić

 

  

Additional information