IZVJEŠTAJ VRHOVNOG SUDIJE 16. SVJETSKO PRVENSTVO „ LOV GRABLJIVICA UMJETNIM MAMCIMA SA OBALE -SPIN“ RIJEKA ŽELJEZNICA, I. SARAJEVO 24.-27. MAJ 2018.

Nakon dobijanja organizacije 16. Svjetskog prvenstva u disciplini “Lov grabljivica umjetnim mamcima sa obale – SPIN” na rijeci Željeznici u I.Sarajevu u periodu od 24. do 27. maja 2018. godine, Sportsko ribolovni savez BiH ozbiljno je pristupio pripremama.

Na vrijeme je objavljeno Pozivno pismo sa potrebnim informacijama i na takmičenje se prijavilo 19 reprezentacija.

Formiran je Organizacioni odbor,  imenovan Izvršni komitet  i njegove komisije. Za Vrhovnog sudiju imenovan je Jevtić Vidosav a za zamjenika Jagar Milan.

Glavni i pomoćni sudija su predložili sektorske sudije, za 4 (sektora) po dva sektorska suca, u sastavu:

– Kojić Aleksandar, sektor A

– Marković Željko,sektor A

– Vrljičak Miro, sektor B

– Vuleta Jovo, sektor B

– Vrgovčević Fuad, sektor C

– Doglod Adnan, sektor C

– Bilić Boro, sektor D

– Pešto Mugdim, sektor D

koje je Izvršni komitet verifikovao.

Takmičarska komisija Izvšnog komiteta na čelu sa glavnim sudijom, zamjenikom i članovima reprezentacije BiH  organizovali su dvije edukacije sudija na kojoj su sudijama pojasnili pravila i podijelili Pravilnike.

  1. maja 2018. godine održan je obavezni trening kojeg su pratili sektorske sudije i tog dana je bilo i svečano otvaranje.

Od 26. do 27. maja održano je takmičenje, pored 8 (osam) sektorskih angažovano je po 19 (devetnest) startnih i po 3 (tri) rezerve.

U pres centar, gdje se radila obrada rezultata, sa terena su dostavljani podaci na najbrži način a sektorke sudije su bile u obavezi da uslikaju pano sa upisanim bodovima.

Nakon završetka takmičenja, na svečanom zatvaranju, Predsednik svjetske ribolovne asocijacije (FIPS) Gospodin Claudio Ugo Mateoli, kao i internacionalni žiri, pohvalili su sve sudije i nisu imali niti jednu primedbu  na bilo koji segment takmičenja što se desilo prvi put u istoriji ovog takmičenja.

Kao Vrhovni sudija, ovim Izvještajem bih se zahvalio svim sektorskim sudijama koji su profesionalno odradili svoj posao, kao i startnim sudijama koji su imali težak i zahtjevan zadatak koji su uradili besprjekorno, na zadovoljstvo takmičara, njihovih kapitena i svih onih koji su pratili ovo takmičenje, a nije ih bilo malo.

 

31.05.2018. godine

   VRHOVNI SUDIJA

JETVIĆ VIDOSAV

Filed in: Obavještenja

You might like:

BILTEN TAKMIČARSKE KOMISIJE SRS BiH ZA 2018. GODINU BILTEN TAKMIČARSKE KOMISIJE SRS BiH ZA 2018. GODINU
KONKURS ZA IZBOR STAZE ZA ODRŽAVANJE JADRANSKO PODUNAVSKOG KUP – a U DISCIPLINI “LOV RIBE UDICOM NA HRANILICU” – FEEDER KOJI ĆE SE ODRŽATI OD 23. – 25. AVGUSTA 2019. GODINE KONKURS ZA IZBOR STAZE ZA ODRŽAVANJE JADRANSKO PODUNAVSKOG KUP – a U DISCIPLINI “LOV RIBE UDICOM NA HRANILICU” – FEEDER KOJI ĆE SE ODRŽATI OD 23. – 25. AVGUSTA 2019. GODINE
Prijava staza za takmičenja po disciplinama za 2019. godinu Prijava staza za takmičenja po disciplinama za 2019. godinu
KALENDAR SPORTSKO RIBOLOVNIH TAKMIČENJA ZA 2019.GODINU KALENDAR SPORTSKO RIBOLOVNIH TAKMIČENJA ZA 2019.GODINU
© 2019 Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.