IZVJEŠTAJ VRHOVNOG SUDIJE 16. SVJETSKO PRVENSTVO „ LOV GRABLJIVICA UMJETNIM MAMCIMA SA OBALE -SPIN“ RIJEKA ŽELJEZNICA, I. SARAJEVO 24.-27. MAJ 2018.

Nakon dobijanja organizacije 16. Svjetskog prvenstva u disciplini “Lov grabljivica umjetnim mamcima sa obale – SPIN” na rijeci Željeznici u I.Sarajevu u periodu od 24. do 27. maja 2018. godine, Sportsko ribolovni savez BiH ozbiljno je pristupio pripremama.

Na vrijeme je objavljeno Pozivno pismo sa potrebnim informacijama i na takmičenje se prijavilo 19 reprezentacija.

Formiran je Organizacioni odbor,  imenovan Izvršni komitet  i njegove komisije. Za Vrhovnog sudiju imenovan je Jevtić Vidosav a za zamjenika Jagar Milan.

Glavni i pomoćni sudija su predložili sektorske sudije, za 4 (sektora) po dva sektorska suca, u sastavu:

– Kojić Aleksandar, sektor A

– Marković Željko,sektor A

– Vrljičak Miro, sektor B

– Vuleta Jovo, sektor B

– Vrgovčević Fuad, sektor C

– Doglod Adnan, sektor C

– Bilić Boro, sektor D

– Pešto Mugdim, sektor D

koje je Izvršni komitet verifikovao.

Takmičarska komisija Izvšnog komiteta na čelu sa glavnim sudijom, zamjenikom i članovima reprezentacije BiH  organizovali su dvije edukacije sudija na kojoj su sudijama pojasnili pravila i podijelili Pravilnike.

  1. maja 2018. godine održan je obavezni trening kojeg su pratili sektorske sudije i tog dana je bilo i svečano otvaranje.

Od 26. do 27. maja održano je takmičenje, pored 8 (osam) sektorskih angažovano je po 19 (devetnest) startnih i po 3 (tri) rezerve.

U pres centar, gdje se radila obrada rezultata, sa terena su dostavljani podaci na najbrži način a sektorke sudije su bile u obavezi da uslikaju pano sa upisanim bodovima.

Nakon završetka takmičenja, na svečanom zatvaranju, Predsednik svjetske ribolovne asocijacije (FIPS) Gospodin Claudio Ugo Mateoli, kao i internacionalni žiri, pohvalili su sve sudije i nisu imali niti jednu primedbu  na bilo koji segment takmičenja što se desilo prvi put u istoriji ovog takmičenja.

Kao Vrhovni sudija, ovim Izvještajem bih se zahvalio svim sektorskim sudijama koji su profesionalno odradili svoj posao, kao i startnim sudijama koji su imali težak i zahtjevan zadatak koji su uradili besprjekorno, na zadovoljstvo takmičara, njihovih kapitena i svih onih koji su pratili ovo takmičenje, a nije ih bilo malo.

 

31.05.2018. godine

   VRHOVNI SUDIJA

JETVIĆ VIDOSAV

Filed in: Obavještenja

You might like:

Jezero Šljivno, Banja Luka: Satnica I i II kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u mušičarenju Jezero Šljivno, Banja Luka: Satnica I i II kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u mušičarenju
Obavještenje o prijavama za Premijer Feeder ligu SRS BiH Obavještenje o prijavama za Premijer Feeder ligu SRS BiH
Na rijeci Lepenici u Kiseljaku održano 3. kolo Premijer SPIN lige BiH Na rijeci Lepenici u Kiseljaku održano 3. kolo Premijer SPIN lige BiH
Poziv na Prvenstvo Federacije BiH u lovu šarana i amura Poziv na Prvenstvo Federacije BiH u lovu šarana i amura
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.